header header header
aneb Trochu jiný pohled na českou filmovou a TV produkci. Vývoj od historie po současnost, filmy zapomenuté i slavné, scény na kterých jste vyrůstali i takové, kterých si nikdo nevšiml.

FAQ

Q: Proč to všechno (tj. tento web) vlastně děláš?

A:Těžko říct, asi mě to prostě baví... Jak je z obrázků jasné, nejde o žádné porno a v případě českých filmů a pořadů ani o erotiku, všechno se běžně vysílá v televizi. 
Zajímám se o filmy a zrovna sledování jeho raritních prvků je oblast, která mě zaujala - ve světovém měřítku jen jako konzumenta a sběratele, u domácí scény takto aktivně. Jako dost bizarní mi přijdou i jiné pohledy, třeba weby zaměřené na fyzikální, historické či věcné omyly ve filmech, viz slavná diskuse podobných fandů o tom, že herec co hrál v Titanicu kapitána má v jednom záběru vidět kontaktní čočku (a ty přece ještě na počátku 20. století nebyly!) nebo v časech mého mládí pověstný autobus, co vjel nepozorovaně do záběru na Plitvických jezerech při natáčení Vinetua. Z tohoto úhlu pohledu mi můj web ještě přijde celkem smysluplný ;-)
Jinak podotýkám, že celý web je ryze nekomerční, dělám to jen jako fanda a zadarmo.


Q: Rád bych ti přispíval. Jak na to?

A:Pochopitelně bude jen rád. Pokud máte zajímavý materiál, který se tematicky hodí, klidně mi ho pošlete, pokud možno i s informacemi o obsahu (viz autorská práva) a jménem, komu mám poděkovat. K dosažení jsem na emailu  jirkazz@yahoo.com. Co se týká kvality, je lepší nějaké vyšší .jpg, protože když to zpracuji a zase uložím zpět do .jpg, kvalita jde zase malinko dolů.

Kdyby se našel někdo schopný a ochotný dělat přímo koláže včetně tagů v podobě jakou se snažím dodržovat, bylo by to super!


Q: Jak ti mohu dát tip na pořad?

A:Klasicky emailem, pravidelně kontroluji i diskusní skupinu, takže tam se ke mně vzkaz také dostane.