header header header
aneb Trochu jiný pohled na českou filmovou a TV produkci. Vývoj od historie po současnost, filmy zapomenuté i slavné, scény na kterých jste vyrůstali i takové, kterých si nikdo nevšiml.

Stanislava Coufalová

datum narození: ----současný věk: --

věk: --
rok: 1983
náhlednáhled
Starší nepříliš známý film, ovšem ve své divácké generaci příznivce má. Za povšimnutí stojí, že tentokrát Kachyňa, guru v oblasti náctiletých lolitek, vybral pro hlavní dívčí roli velice nezvykle prakticky plochou zrzku Stanislavu. Nota bene jsem měl vždycky pocit, jako by byla předabovaná, snad Medveckou? Ovšem jak tak dnes koukám na capy z plavkách, něco v sobě přeci jenom měla...
obrázky dodal  scOOp
věk: --
rok: 1983
náhled
Stáňa Fauna točila zhruba rok od Fandy, ó fandy, ale přijde mi, že mezi tím dost sešla.
Stále se mi nedaří zjistit její věk. Podle imdb.com je ročník 1963, podle jiného zdroje 1967. V roce 1997 o ní byl natočen dokument "Stáňa" a v té době jí bylo "pár let po třicítce". Natočila ho režisérka Andrea Majstorovič v rámci cyklu "Svět bez hranic". Mimochodem díky tomu jsem se dozvěděl o jejím neradostném následném životě:
"Stanislava Coufalová byla jako děvče na nejlepší cestě stát se dobrou herečkou. Stejně jako v soukromém životě, bývala zodpovědná a dobře připravená. Pár let po třicítce však žije životem těžké narkomanky. O dávné touze stát se herečkou mluví s rezignovaným úsměvem. Její nevyrovnaná matka, která našla oporu u Svědků Jehovových, nepodepsala dceři přihlášku na konzervatoř, protože by šlo o "nepřípustný styk se světem". Odpovědnost připouští tváří v tvář dceři a televizní kameře teprve po letech. Uvědomí-li si však souvislost mezi drogou slepé víry a drogovou závislostí své dcery, zůstává otázkou."
Jestli jste ten film někdo viděl, můžete přidat další informace. BTW jsem taky našel informaci, že když hrála jako teenagerka hlavní roli v Sonátě pro zrzku, skutečně sama chytala ve fotbalových scénách i hrála na klavír v těch klavírních!
obrázky dodal  Maarty